Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Documents Cooperació Guies didàctiques

Guies didàctiques

File Guia Obra de teatre POLS en català
Us presentem la guia didàctica que va lligada a l'espectacle teatral "POLS", projecte d'educació en valors entorn als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), dins el nostre projecte Món Solidari - Lleida Ciutat Solidaria. Aquí hi trobareu tota la informació necessària per poder treballar, dins de l'aula, els continguts de l'obra de teatre. Esperem que, com a comunitat educativa, en pogueu treure profit i que els Objectius de Desenvolupament Sostenible puguin entrar a formar part de la nostra vida diaria, tant a nivell individual com col.lectiu.
File Guia ODS nº 16 - Pau, justícia i institucions fortes
La ciutat de Lleida és coneguda com una ciutat emprenedora en el camp de la cooperació al desenvolupament, l’educació per la solidaritat i la diversitat cultural. El coneixement d’aquesta xarxa solidària i de les tasques que estan realitzant són essencials per a que la ciutadania prengui consciència de la problemàtica que s’esdevé arreu del món, com també les seves causes i conseqüències. En aquest sentit Món Solidari - Lleida Ciutat Solidària presenta la seva tercera edició com a referent educatiu anual per a treballar diferents temàtiques vinculades a la solidaritat i la diversitat cultural. Per a aquesta edició 2018, des de l’Ajuntament de Lleida es proposa tractar a l’aula el tema dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS a partir d’ara), concretament el número 16 “Pau, justícia i institucions fortes”. Una de les eines de treball es la Guia didàctica que avui us presentem.
File Guia Objectius de Desenvolupament Sostenible
La ciutat de Lleida és coneguda com una ciutat emprenedora, sobretot en el camp de la cooperació al desenvolupament, l’educació per la solidaritat i la diversitat cultural. El coneixement d’aquesta xarxa solidaria i de les tasques que estan realitzant són essencials per a que la ciutadania prengui consciència dels problemes que s’esdevenen arreu del món i les seves causes. En aquest sentit Mon Solidari- Lleida Ciutat Solidària presenta la seva segona edició com a referent educatiu anual per a treballar diferents temàtiques vinculades a la solidaritat i la diversitat cultural. Per aquesta edició 2017, des de l’Ajuntament de Lleida us proposem tractar a l’aula el tema dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
File Guia Objectius de Desenvolupament Sostenible - Persones Refugiades
L’objectiu del projecte “Món Solidari- Lleida Ciutat Solidaria”, tracta de sensibilitzar i donar a conèixer la realitat que ens envolta i en la que vivim en clau de solidaritat. Aquest any ens centrarem en la realitat que es viu en els desplaçaments forçats de persones refugiades que han hagut de marxar dels seus països d’origen per poder sobreviure a situacions de guerra o conflictes armats i poder buscar refugi en altres països veïns. Reflexionarem entorn a les causes i a les dificultats associades entorn a la marxa dels seus països d’origen, les actituds i rebudes que han tingut les persones refugiades en alguns països d’Europa. Així com les sensacions experimentades per aquestes persones en tant en quant es veuen oblidades a viure en “terra de ningú” sense saber amb certesa que serà de les seves vides. Una vida amb moltes dificultats, preocupacions i dubtes que es converteixen en interrogants fins no se sap quan. La idea és que l’alumnat pugui tenir més coneixença d’aquesta temàtica a través de professionals d’entitats que els puguin atansar la realitat de la situació dels refugiats des de la tasca que fan dins de les seves associacions.
File Guia ODS nº 4 - Educació de Qualitat
La ciutat de Lleida és coneguda com una ciutat emprenedora en el camp de la cooperació al desenvolupament, l’educació per la solidaritat i la diversitat cultural. El coneixement d’aquesta xarxa solidària i de les tasques que s'estan realitzant són essencials per a que la ciutadania prengui consciència de la problemàtica que s’esdevé arreu del món, com també les seves causes i conseqüències. Per a aquesta edició, des de l’Ajuntament de Lleida es proposa tractar a l’aula el tema dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS a partir d’ara), concretament el número 4 “Educació de qualitat”.

Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.