Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Notícies Lleida commemora el 72è aniversari de les Nacions Unides

Lleida commemora el 72è aniversari de les Nacions Unides

Un any més l’Ajuntament se suma a aquesta campanya de conscienciació ciutadana i ha instal·lat al Pati de la Palau de la Paeria la bandera de l’organització internacional i un plafó informatiu. A més, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà aquest vespre de blau

Lleida s’ha adherit un any més a la commemoració de l’aniversari de l'entrada en vigor de la Carta Magna de les Nacions Unides, que té lloc cada 24 d’octubre. El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, i el president a Lleida de l’Associació per les Nacions Unides a Espanya, Antoni Blanc, han destacat que la ciutat se sumi a la campanya de conscienciació ciutadana per fer visible el treball que fa l’organització internacional en la difusió i la defensa dels drets humans il es llibertats fonamentals. La bandera l’organització i un plafó informatiu restaran instal·lats al Pati de la Paeria durant una setmana per donar a conèixer a la ciutadania els principis de les Nacions Unides. A més, aquest vespre, la façana de la Paeria s’il·luminarà de blau, com en anteriors ocasions.

En aquest moment es commemoren dos fets fonamentals: d’una banda, la tasca a favor de la pau i que és una missió en la qual tothom ha de col·laborar i, de l’altra, la importància dels municipis, ciutats i pobles, en la concreció de la realització dels drets humans i la pau.

L’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE) és una organització no governamental fundada a Barcelona l’any 1963. L’ANUE és membre de la Federació Mundial d’Associacions de les Nacions Unides (FMANU), creada el 1946 com una iniciativa social i apolítica amb l’objectiu fonamental de defensar i divulgar els principis de la pau i els drets humans al món, per aconseguir una convivència pacifica entre tots els pobles de la terra. Els objectius de l’ANUE són encoratjar la societat civil a conèixer i a donar suport als propòsits i els principis de les Nacions Unides; proclamar, difondre i defensar els drets humans i les llibertats fonamentals de totes les persones i contribuir a la promoció del manteniment de la pau i seguretat internacionals, del respecte dels drets humans i les llibertats individuals i col·lectives, de la protecció ambiental, de la cooperació pacífica entre nacions i països i del desenvolupament i progrés en tot el món, entre altres.


Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.