Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Acció comunitària Cooperació Agermanament Lérida-Lleida Història de l'Agermanament

Història de l'Agermanament

L'interès de la ciutat de Lleida per aquest municipi colombià ve motivat no

agermanament_1.jpgnomés per la coincidència del topònim, sinó, es

Sota els pecialment, pel protagonisme mundial que va adquirir com a conseqüència de la catàstrofe a l'any 86 del volcà Nevado del Ruíz, provocant la desaparició de la ciutat d'Armero i la mort de més de 20.000 dels seus habitants. Els més de 10.000 supervivents de la tragèdia van ser acollits, solidàriament, a la veïna ciutat de Lérida.

Dos noies estudiants de Lérida, es ficaren en contacte per carta amb l'Alcalde de Lleida demanant ajut a la situació per la que estava passant el municipi, aquest fet va ésser l'inici de l'agermanament solidari amb la ciutat de Lérida (Colòmbia).


El 2O d'abril de 1995, es va realitzar l'agermanament de la nostra ciutat amb Lérida, a petició del seu Alcalde.

Aquest fet significatiu va iniciar un procés de cooperació entre ambdues ciutats.

agerm2.jpgprincipi de solidaritat el nostre Ajuntament va prendre la iniciativa de transferir recursos econòmics, materials i humans per tal de col·laborar en el desenvolupament social d'aquest municipi colombià.

L'ajut principal que es va resoldre va ser participar amb l'execució d'un projecte específic consistent en la construcció d'un casal destinat a activitats socials, culturals i formatives, anomenat CASA DE LA CULTURA CIUTAT DE LLEIDA.


Aquest ajut econòmic, amb d'altres de successius que s'han dut a terme, estan contemplats en cadascuna de les convocatòries per destinar el 0'7% del pressupost municipal per ajuts a la cooperació exterior i a l'educació per a països en desenvolupament i per sensibilitzar i formar els ciutadans/nes de Lleida.

agermanament_3.jpg
En totes dues ciutats es varen constituir els respectius Comitès d'Agermanament, òrgan de participació sectorial creat per l'Ajuntament de Lleida amb funcions consultives i assessores, amb la finalitat d' establir les bases per al desenvolupament de les accions i projectes realitzats en el marc de l'agermanament, determinant també l'àmbit de les activitats que s'han de desenvolupar a la Casa de la Cultura Ciutat de Lleida, i la seva gestió.


Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.