Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Cinemón Xic

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació es fomenta la sensibilització de manera original i atractiva per als ciutadans i ciutadanes de Lleida, i aquest cop es fa a través del cinema. Amb la finalitat de poder arribar al públic més jove de la nostra ciutat, realitzem el CINEMÓN XIC, un cicle de cinema que pretén ser un referent a Lleida, en l’àmbit familiar del cinema en valors. Amb tot això, Cinemón XIC pretén ser una activitat innovadora, eficaç i eficient. Aporta informacions concretes sobre la temàtica d’una manera didàctica, engrescadora i pròxima, és capaç de motivar a la gent a través de les imatges i les emocions que passen a la pantalla portant a un desig de coneixement i estimulació crítica.

OG – Treballar la consciència crítica a través del cinema, on una vegada més es presenta no solament com aparador de tendències, sinó també com a una plataforma des de la qual s’evidencia la transformació social i política d’un país. En aquest cicle s’inclouen títols allunyats dels circuits comercials; pel·lícules que ofereixen la visió valenta dels seus realitzadors/es. Treballar - reflexionar amb la ciutadania, i especialment amb els infants del municipi incidint en la configuració de les seves mentalitats, transmetent diferents valors que ens ajudin a canviar consciències, donant visibilitat a diferents aspectes del món com ara la importància del foment de la cultura de pau, la lluita contra el racisme i la xenofòbia, la importància de la empatia o la solidaritat.

 

OE1 - Facilitar espais de coneixement, aproximació i intercanvi en temes de solidaritat i cultura de pau, oferint a través de la cultura visual , una activitat reflexiva i motivadora.

 

OE2 – Fomentar el debat en família augmentant el desig de coneixement i estimulació crítica.

Cinemnextern.jpg


Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.