Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Acció comunitària Cooperació Projectes de Sensibilització Directa Projecte Teixint nova ciutadania

Projecte Teixint nova ciutadania

El projecte
El projecte Teixint Nova Ciutadania s’inclou dins del Pla d’Actuació Municipal, 2009-11 de la Paeria on s’explicita com actuació la “3.3.Dinamització i consolidació d’entitats de persones nouvingudes, afavorint la creació de xarxes d’ajuda mútua i xarxes d’entitats per a potenciar la inclusió de les persones nouvingudes en la xarxa ciutadana.”
Fases del projecte
El projecte Teixint nova ciutadania s’inclou dins del Programa de Nova Ciutadania, 2009-11 de la Paeria on s’explicita com actuació la “3.3.Dinamització i consolidació d’entitats de persones nouvingudes, afavorint la creació de xarxes d’ajuda mútua i xarxes d’entitats per a potenciar la inclusió de les persones nouvingudes en la xarxa ciutadana.” Les noves associacions tenen necessitats específiques que cal abordar per afavorir llur consolidació i incorporació al teixit associatiu de la ciutat. Per això, des de l’Ajuntament es planteja la necessitat d’aprofundir en la capacitació de membres d’entitats de nous veïns i veïnes en la gestió associativa, en l’estructura interna i externa de les entitats, en l’organització d’activitats i execució de projectes. Això inclou la gestió interna, la presentació a convocatòries públiques, la realització de les activitats en funció dels recursos i el treball en xarxa i coordinat amb altres sectors associatius lleidatans. La perspectiva que orienta el projecte és el treball comunitari que es fonamenta en els següents objectius: Reforçar la capacitat de gestió interna i actuació de les Associacions de persones migrades. Cohesionar i establir una línia de treball comuna entre els diferents departaments de la Paeria que intervenen en aquesta temàtica. D’entrada Cooperació, Immigració i Drets Civils. Promoure una major participació activa dels nous veïns i veïnes en el conjunt del teixit associatiu lleidatà, reforçant la seva estructura externa. En aquest informe del Projecte Teixint Nova Ciutadania s’han desenvolupat les següents fases que us presentem a continuació, tot i que donat el treball periòdic realitzat amb les associacions han sorgit altres temàtiques diverses a tractar:
FOOCS - Fòrum Ciutadà per la Cohesió Social
Els FOCCS sorgeix d’un treball conjunt i llarg entre les entitats de persones migrades de la ciutat de lleida que va culminar amb una jornada: la Jornada Teixint Nova Ciutadania. En aquesta jornada es van treure uns punts claus per crear un pla d’actuació a la ciutat sobre les migracions i l’associacionisme.
Materials
Són moltes les temàtiques i els materials que es treballen en el projecte Teixint Nova Ciutadania. És per aquest motiu que hem volgut crear aquest espai, on recopilar tots aquells documents, dossiers i informacions que es van passant als diferents cursos i activitats relacionades amb el projecte, amb la finalitat de tenir-ho tot en un espai de fàcil accés per a la ciutadania de Lleida.
Associacions
Associacions participants
Línees de Treball
Com a fruit de la demanda de les entitats en que hi continuï havent suport tècnic per part de l’administració local es preveu el seguiment i continuació de les línies d’actuació que ja es venen duent a terme per l’Àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida i que estan previstes en aquest Pla sobre migracions i associacionisme que hem presentat amb anterioritat, els principals eixos a tractar es resumeixen en els 10 següents:

Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.