Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Acció comunitària Cooperació Projectes de Sensibilització Directa EXPOSICIÓ: LLEIDA-LERIDA: DOS CIUTATS GERMANES

EXPOSICIÓ: LLEIDA-LERIDA: DOS CIUTATS GERMANES

Exposició sobre els projectes finançats dins el marc de l'agermanament amb la ciutat de Lérida- Tolima (Colòmbia)

L'interès de la ciutat de Lleida per aquest municipi colombià ve motivat no només per la coincidència del topònim, sinó, especialment, pel protagonisme mundial que va adquirir com a conseqüència de la catàstrofe a l'any 86 del volcà Nevado del Ruíz, provocant la desaparició de la ciutat d'Armero i la mort de més de 20.000 dels seus habitants. Els més de 10.000 supervivents de la tragèdia van ser acollits, solidàriament, a la veïna ciutat de Lérida Dos noies estudiants de Lérida, es ficaren en contacte per carta amb l’alcalde de Lleida demanant ajut a la situació per la que estava passant el municipi, aquest fet va ésser l'inici de l’agermanament solidari.

 

El 2O d’abril de 1995, es va realitzar l’agermanament de la nostra ciutat amb Lérida. L’ajut principal que es va resoldre va ser participar amb l’execució d’un projecte específic consistent en la construcció d’un casal destinat a activitats socials, culturals i formatives, anomenat CASA DE LA CULTURA CIUTAT DE LLEIDA, a part d’aquest projecte se n’ha finançat altres de similars característiques.

En totes dues ciutats es varen constituir els respectius Comitès d’agermanament, aquests són els òrgans encarregats de gestionar els diferents projectes relacionats amb l’agermanament. Estan formats per membres dels consistoris, tècnics i representats de les entitats solidaries de les ciutats.

https://dretscivils.paeria.cat/documents/cooperacio/exposicions/exposicio-lleida-lerida-dos-ciutats-germanes


Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.